Mobiele airco met verwarming

Hoewel de meeste mobiele airconditioners worden gekocht om de woning te koelen, is het wel degelijk mogelijk om een mobiele airco met verwarming te kopen. Wat de voordelen en nadelen van deze modellen zijn kun je op deze pagina lezen.

Waarom een mobiele airco met verwarming kopen?

In de zomer is het buiten vaak te warm, in de winter te koud. In ons deel van de wereld kunnen temperaturen flink schommelen door het jaar heen. In standaard woningen is met name aandacht besteed aan de verwarming, voor verkoeling moet je andere maatregelen treffen. Bijvoorbeeld airconditioning, waarbij met name de verplaatsbare modellen erg in trek zijn. Je kunt ze in de zomer gebruiken, en als het kouder wordt stal je het apparaat gewoon op zolder of in de kelder. Ook kun je meerdere ruimtes in serie na elkaar koelen, wat heel voordelig kan zijn.

Wanneer er ruimtes zijn die je naast verkoelen ook graag wilt verwarmen, dan kan een mobiele airco met verwarming uitkomst bieden. Naast kou produceren kan er ook warmte gegenereerd worden. Daarmee functioneert het apparaat als een elektrische verwarming. Afhankelijk van het type is het ook mogelijk om de luchtvochtigheid in de ruimte te reguleren. Overtollig water in de lucht zal in de condensbak belanden, die kun je eenvoudig legen.

Nadeel van verwarmen met een airco

Verwarmen met gas is in de meeste gevallen goedkoper dan verwarming op elektriciteit. Als je zonnepanelen op het dak hebt liggen kan de rekensom anders uitvallen. Let in dat geval op de energiebehoefte in de winter, wanneer er minder zonlicht is. Daarnaast wordt er directe hitte geproduceerd, de ruimte wordt dus niet gelijkmatig opgewarmd. Let daarom op bij de plaatsing van de unit en zet geen meubilair of andere zaken voor de warmtebron.

Een mobiele airco met verwarming zorgt ervoor dat de woning het hele jaar rond op de juiste temperatuur blijft, ook als het buiten vriest dat het kraakt.