Mobiele airco in huis

Soms wordt gedacht dat draagbare airconditioners alleen bestemd zijn voor gebruik op de camping of in een klein appartementje. Dat is zeker niet het geval, met een mobiele airco in huis maak je het overal lekker koel. Je moet dan wel enkele zaken weten, en die worden op deze pagina opgesomd!

Overal een mobiele airco in huis

In een normaal huishouden worden niet alle kamers tegelijkertijd gebruikt. In de zomer is het dus ook niet nodig om overal te koelen, dit zou verspilling van energie zijn. Dus kun je overdag de huiskamer koelen, en in de avond de slaapkamer lekker koel maken. Het is niet de bedoeling dat je een mobiele airco in bijvoorbeeld de gang plaatst met als doel meerdere ruimtes te koelen.

Sluit een kamer altijd goed af zodat je geniet van maximale verkoeling. Je bent zeker niet beperkt tot een kleine slaapkamer, ook flinke huiskamers kunnen doorgaans goed gekoeld worden. Je zult dan wel een 1.000+ BTU unit moeten aanschaffen.

Verwacht niet het onmogelijke

Op zolder met een slecht geïsoleerd dak kunnen de omstandigheden dermate ongunstig zijn dat optimale verkoeling niet mogelijk is. Een zolder kan enorm opwarmen, de zon staat recht op het dak en isolatie naar de rest van de woning is lang niet altijd gegarandeerd. In een slaapkamer, kinderkamer of huiskamer die goed afgesloten is zal het afkoelen veel sneller verlopen.

Met meerdere gezinsleden kun je besluiten meerdere units te plaatsen, binnen een kleiner huishouden kun je het toestel steeds verplaatsen en de ruimte ‘voorkoelen’. Een gekoelde ruimte die goed geïsoleerd is zal de koele temperatuur nog een tijdje kunnen behouden.

Met een mobiele airco in huis heb je overal verkoeling, waar je ook bent.