Mobiele airco aanbieding

Voor een goede mobiele airco aanbieding moet je op deze pagina zijn. Niet alleen omdat je hier de beste acties kunt vinden, maar ook omdat we je gaan uitleggen hoe je het meeste voordeel kunt halen bij een sale. En ook hoe je een miskoop kunt voorkomen!

Op zoek naar een mobiele airco aanbieding?

Je wilt de zomer lekker koel doorkomen, maar je hebt geen zin om je vakantiebudget volledig te besteden aan airconditioning. Dus ga je op zoek naar een mobiele airco aanbieding. Het voordeel is dat er volop acties zijn, er is altijd wel ergens een sale te vinden. Toch moet je niet zomaar in een opwelling kiezen voor de airco met de meeste korting. Want dan koop je misschien een product dat helemaal niet aansluit op jouw situatie. We kunnen als consument zo verblind raken door het prijskaartje, dat we vergeten dat er ook andere zaken meetellen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een actie met korting op een slaapkamer airco, terwijl je toch echt de gehele huiskamer wilt afkoelen, dan ben je nog duur uit.

De prijs zegt niet alles

Bij een mobiele airco aanbieding zal er vaak een ‘van’ en ‘voor’ prijs staan. Die ‘van’ prijs is meestal de advies verkoopprijs. Deze prijs wordt door de leverancier aanbevolen om te hanteren in de winkel. In praktijk verkopen retailers deze producten vaak een stuk goedkoper. Maar dat zullen ze tijdens een airco sale niet zeggen! Dus die korting is vaak lang niet zo interessant als je zou denken. Er zijn verschillende redenen waarom je een hoge korting krijgt op producten zoals:

  • De winstmarge ligt hoog, er is veel speling om de prijs te verlagen.
  • Er komt een nieuw model aan, en het oude airconditioning type moet snel verkocht worden.
  • De winkel heeft groot ingekocht en deelt het voordeel met de klant.
  • Het product loopt niet goed, met een sale probeert de winkelier van de voorraad af te komen.
  • Een bedrijf wil meer marktaandeel behalen, en gaat onder de prijzen van de concurrentie zitten.

Is het je opgevallen dat bovenstaande redenen voornamelijk vanuit het voordeel van de aanbieder zijn bedacht, en niet zozeer voor de klant? Dat is eigenlijk vanzelfsprekend, want een bedrijf denkt als eerste aan het eigenbelang. Anders zul je het als ondernemer niet lang uithouden. Het is dus goed om je te realiseren dat een sale toch vooral in het belang is van de verkoper, en dat je best kritisch mag zijn.

De keerzijde van de laagste prijs voor een airco

Prijsvechters staan doorgaans niet bekend om hun after-sales service. Ook niet om hun kennis en expertise voor het moment van aankoop trouwens. Als jij die consument bent die tijd heeft om alles zelf uit te zoeken, en bij problemen precies de juiste weg weet te bewandelen, dan kan een mobiele airco aanbieding heel interessant zijn. Maar als die korting betekent dat een garantieclaim nagenoeg onmogelijk is, of dat je een doos met een deuk geleverd krijgt, dan kan goedkoop toch echt duurkoop zijn. Bij een groenteboer koop je geen biefstuk, waarom zou je dan een mobiele airco kopen bij een supermarkt?

Koop geen mobiele airco in de zomer!

Als je wacht tot die hittegolf inzet, dan zul je echt geen goede deal voor een mobiele airco vinden. Een winkel gaat op zo’n moment de prijzen niet verlagen, en de beste deals voor verkoeling zijn snel uitverkocht. Je kunt beter al wat eerder oriënteren en investeren. Zolang je de handleiding volgt en het apparaat onder de juiste omstandigheden opbergt kun je de airco unit gerust een paar maanden opbergen tot het echt warm wordt. Denk aan filters reinigen en zorgen dat er geen vocht in het apparaat zit. Test het apparaat wel even, er is altijd een kleine kans dat jouw airco bij levering helemaal niet werkt.

Is een airco outlet interessant?

Merken brengen regelmatig nieuwe modellen op de markt. Soms betreft het cosmetische verbeteringen, technische upgrades of beide. Dit betekent natuurlijk niet dat het vorige model direct niet meer interessant is. Bij een outlet store kun je soms heel goedkoop een mooie mobiele airco aanbieding vinden. Ook hier geldt weer dat opkopers en dozenschuivers niet echt kennis hebben van hun assortiment, en ook niet altijd kaas hebben gegeten van service en ondersteuning. Wanneer je een goed product wilt aanschaffen voor een leuk prijsje, houd dan de aanbiedingen van een vertrouwde dealer in de gaten.

Vragen kost niets!

Je kunt ook het heft in eigen hand nemen, en de winkelier vragen om een goede deal. Daag ons gerust uit, wie weet hebben we iets moois voor je! Als jij het initiatief neemt, dan merk je ook heel snel of de winkelier vooral bezig is met de eigen marge, of dat ze hun klanten echt willen helpen. In conclusie kunnen we stellen dat er best leuke deals zijn, maar ga altijd uit van het apparaat dat het beste aansluit op jouw toepassing. Een paar euro besparen weegt niet op tegen zomers lang verkoeling!