Mobiele airco slaapkamer

Slapen terwijl het warm is levert voor veel mensen problemen op. Een raampje open zetten heeft weinig zin als het buiten nog steeds snikheet is. Met een mobiele airco voor in de slaapkamer kun je beter slapen in een gezonde omgeving. Waar je op moet letten bij aanschaf van een geschikte airconditioner lees je op deze pagina.

Goedkope mobiele airco op de slaapkamer

In de meeste gevallen zal de slaapkamer niet zo enorm groot zijn. Dit betekent dat een toestel met een relatief laag aantal BTU (koelvermogen) voldoende kan zijn. Naast deze waarde zal er in de specificaties ook melding gemaakt worden van de maximale inhoud. Dit bereken je door de lengte, breedte en hoogte van je slaapkamer te vermenigvuldigen.

Afvoerbuis installeren

Een mobiele airco zal warme lucht met een afvoerbuis naar buiten laten stromen. Hier is een opening voor nodig zoals een klap- of schuifraam. Omdat de opening vaak niet precies aansluit op de buis kun je met een daarvoor bestemde afscherming de binnenzijde van de woning van de buitenzijde scheiden. Wanneer er geen ramen zijn, zal er een andere vorm van ventilatie nodig zijn.

Stille mobiele airco in de slaapkamer

Als je de hele nacht lang verkoeling wilt hebben, dan is de geluidsproductie van het apparaat uiteraard van belang. Minder dan 50 decibel zal voor de meeste mensen aanvaardbaar zijn. Wanneer er meerdere standen zijn op het toestel zou je kunnen voorkoelen en de rest van de nacht op een lagere stand de temperatuur kunnen reguleren.

Formaat en gewicht

Tenzij je een piepkleine slaapkamer hebt, mag het plaatsen van een mobiele airco in de slaapkamer geen probleem vormen. Het gewicht kan wel aanzienlijk zijn. Wanneer de ruimte zich op een hoger gelegen verdieping bevindt met een steile trap, dan zul je niet zomaar de airconditioning door het huis slepen. Dan kan een extra unit voor in bijvoorbeeld de huiskamer een betere oplossing zijn.