AEG mobiele airco

Het merk AEG is wereldwijd bekend, ze maken naast huishoudelijke apparaten ook mobiele airco’s met een prijsstelling die in het middensegment ligt. De AEG mobiele airco sluit goed aan op de rest van de producten die dit merk levert, met een strak design en betrouwbare technologie. Hoewel dit merk niet altijd vooraan staat met de introductie van nieuwe technologieën, hebben ze wel een nieuw model op de markt gebracht dat via een app te bedienen is. De andere modellen kun je overigens ook heel eenvoudig met de meegeleverde afstandsbediening instellen.

Over AEG

Dit merk heeft een historie die teruggaat tot 1883, het jaar waarin Emil Rathenau dit bedrijf heeft opgericht. Toen was de naam nog “Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität”, niet zo gek dus om er gewoon AEG van te maken. Later zou het bedrijf fuseren met Telefunken, later werd het bedrijf overgenomen door eerst Daimler, en nu behoort het merk tot het Electrolux concern. Vandaag de dag is het een veelzijdig bedrijf in consumentenelektronica met een focus op huishoudelijke artikelen.

Peter Behrens was een architect die in 1907 werd aangesteld als Artistiek Adviseur. Dit heeft de basis gelegd voor het opvallende design van hun producten, hij werd niet voor niets de vader van het moderne industriële ontwerp genoemd. Vorm en functie moeten perfect in balans zijn, dat was meer als honderd jaar geleden al de filosofie van het bedrijf. Nu wordt er ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zoals een lagere uitstoot van afvalstoffen en energiezuinige producten.

Welke AEG mobiele airco kopen?

Er is een behoorlijke lijn AEG mobiele airco’s leverbaar, waarvan het laatste type voorzien is van een opvallend design en internet functionaliteit. Voortaan hoef je niet meer naar het apparaat te lopen en op knopjes te drukken, je gebruikt gewoon een mobiele app op je smartphone of tablet. De recente modellen maken gebruik van R290 gas. Dit is aanzienlijk beter voor het milieu in vergelijking met het R410a gas dat vroeger werd toegepast. Het nieuwe systeem zorgt voor een reductie van broeikasgassen tot 99,8% waarmee airconditioning meer duurzaam is dan ooit tevoren.

Naast de uniek gestylede AEG mobiele airco met internet connectiviteit, heeft de rest van de lijn een behoorlijk uniforme uitstraling. De strakke vormgeving zorgt voor een neutraal karakter die in geen enkel interieur uit de toon zal vallen. Het voornaamste verschil tussen de modellen is de capaciteit. Dit geldt zowel voor het koelvermogen als het oppervlak dat gekoeld kan worden. Wanneer je het toestel in meerdere ruimtes gaat gebruiken, stem de keuze van het apparaat dan af op de grootste ruimte waar je de AEG mobiele airco wilt gebruiken. Anders moet het toestel boven de aanbevolen capaciteit werken waardoor koelen niet alleen langzamer gaat, je zult ook teveel energie nodig hebben om het gewenste resultaat te behalen.

Let op het koelvermogen en de maximale oppervlakte

De voornaamste specificaties waar je op moet letten zijn het koelvermogen en de maximale oppervlakte die je kunt koelen. Voor een kleine ruimte kun je met 7000 tot 9000 BTU volstaan, voor huiskamers is minimaal 10.000 BTU aan te bevelen. Mocht je hier nog vragen over hebben neem dan gerust contact met ons op.