Carrier mobiele airco

Als je merken beoordeeld op ervaring, dan moet je een Carrier mobiele airco kopen. De grondlegger van dit bedrijf is namelijk de uitvinder van moderne airconditioning. De innovaties van Willis Carrier hebben geleid tot een divers aantal producten die koelen, verwarmen, bevochtigen of juist droog maken. Misschien heb je zelf niet eerder gehoord van dit merk, toch is Carrier de grootste leverancier van klimaatbeheersing producten ter wereld. Op deze pagina kijken we niet alleen naar de rijke historie van dit bedrijf, maar geven we ook informatie over de Carrier mobiele airco en leggen we uit waar je deze toestellen kunt kopen.

Over Carrier

Het is meer dan een eeuw geleden dat Willis Carrier zijn nieuwe uitvinding op de markt bracht; de airconditioner! Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van klimaatbeheersing, met name voor de zakelijke markt. Toch leveren ze ook producten aan consumenten zoals de Carrier mobiele airco. Naast innovaties op het gebied van technologie zet het bedrijf zich ook in op duurzaamheid. Naast het behalen van een ISO certificering ruim 20 jaar geleden streven ze eveneens naar optimale duurzaamheid. Al sinds 2014 voldoet het bedrijf aan de richtlijnen voor koolmonoxide uitstoot in de Benelux, niet alleen in de productlijn maar binnen de volledige organisatie.

Professionele oplossingen voor de zakelijke markt

Naast consumentenelektronica levert Carrier ook oplossingen voor de zakelijke markt. Dit betekent naast de Carrier mobiele airco ook producten als:

  • Condensatie systemen
  • Serverruimte klimaatbeheersing
  • Koelmachines
  • Airconditioners op daken
  • Stoombevochtigers
  • Convectoren voor ventilatie
  • Warmtepompen

Wie is Willis Carrier?

Hoewel er behoorlijk wat bekende merken zijn die airconditioners maken, kunnen ze niet beweren dat ze aan de wieg stonden van klimaatbeheersing. Bij Willis Carrier is dit wel degelijk het geval, al op 17 juli 1902 kwam hij met het eerste moderne airconditioning systeem. Vier jaar later zou hij het patent verkrijgen voor “een apparaat om lucht mee te reguleren”. In 1915 zou hij met nog zes andere ingenieurs het bedrijf Carrier Engineering Corporation oprichten, een organisatie die in 1979 werd overgenomen door de United Technologies Corporation.

Carrier mobiele airco kopen

De collectie mobiele airco’s van Carrier is niet bepaald ruim te noemen, maar wat ze leveren behoort zeker in het hogere segment. Daarbij is met name het meest uitgebreide systeem de moeite waard om nader te bekijken, want deze Carrier mobiele airco kan naast koelen ook verwarmen én de luchtvochtigheid op peil brengen. Dat de BTU waarde op 12000 ligt is ook zeker een onderscheidend kenmerk van dit compacte systeem. BTU staat namelijk voor het koelvermogen, zo breng je een ruimte snel op de gewenste temperatuur. Het geluidsniveau is uitzonderlijk laag voor een apparaat in deze klasse, deze prestaties zijn voor een A/A+ energieklasse indrukwekkend te noemen.

De leverbaarheid en levertijden van een Carrier mobiele airco zijn niet altijd even goed. Dit komt niet zozeer door de levering als door de populariteit van deze toestellen. Bestel dus niet op het moment dat het kwik boven de 30 graden Celsius stijgt, maar koop liever op een rustig moment wanneer de rest van het land aan het schaatsen is. Dan zit je er de komende zomer lekker koel bij!