Tristar mobiele airco

Is jouw ideale manier van verkoeling eenvoudig, zonder fratsen en betaalbaar? Dan is de Tristar mobiele airco echt iets voor jou. Met standaard drie standen en een vormgeving die niet opvalt, levert deze fabrikant goedkope airco’s die toch goed zijn. En tevens duurzame airconditioners die niet duur zijn. Maak kennis met misschien wel het meest bescheiden merk in huishoudelijke apparatuur.

Over Tristar

Wist je dat Samsung in de Koreaanse taal staat voor ‘drie sterren’? Toch is Tristar niet een dochterbedrijf van dat andere bekende merk. Je kent de producten van Tristar waarschijnlijk wel, ze maken namelijk veel huishoudelijke producten voor allerlei toepassingen. Toch valt dit merk niet onder de A-merken, en behoort het tot de budget merken voor klanten die goedkoop uit willen zijn. Dat goedkoper niet altijd mindere kwaliteit betekent is het uitgangspunt van dit bedrijf. Betaalbare kwaliteit, zonder fratsen. Zoals ze het zelf noemen “Unbeatable Basics” ofwel basis apparaten die aan de top staan van iedere categorie. Die no-nonsense aanpak zie je ook zeker terug in producten zoals de Tristar mobiele airco. Ze zien er niet echt spannend uit, maar werken opvallend goed met een lange levensduur.

Best getest

Het is zeker niet verstandig om je blind te staren op testen en reviews. Toch is het opvallend hoe goed Tristar scoort tussen de grote merken. Uitblinken op kwaliteit zonder teveel poespas, als deze aanpak je aanstaat dan zul je zeer tevreden zijn met een Tristar mobiele airco. Wil je adembenemend design of futuristische fratsen? Dan kun je beter elders zoeken. Een verfrissend nuchtere bedrijfsfilosofie dus, en bij een Tristar mobiele airco is verfrissend precies waar we naar op zoek zijn!

Tristar mobiele airco

Je kunt haast niet heen om de ventilatoren van dit merk, die zie je overal. Niet alleen in de winkels, maar ook in huiskamers, appartementen, studentenkamers en caravans. Eventjes snel een ventilator kopen voor wat nodige verkoeling, dan kom je snel uit op dit merk. Bij iedere hittegolf wordt er weer een berg aan apparaten verkocht. Toch kun je op een gegeven moment beter kiezen voor een Tristar mobiele airco. Want airconditioning biedt verkoeling op een wijze die een standaard ventilator niet kan leveren. Het geheim zit ‘m namelijk in de productie van koude lucht én afvoer van warme lucht via een afvoerbuis, die je bijvoorbeeld door een open raam naar buiten laat gaan.

Het assortiment airco’s blinkt zeker niet uit in originaliteit. Neutrale witte toestellen die onopvallend hun werk doen. Het zijn zeker geen kunstwerkjes die je centraal in de ruimte zult plaatsen, maar dit hoeft zeker geen nadeel te zijn. Het kan wel een uitdaging zijn om de types uit elkaar te houden, omdat alle modellen dezelfde behuizing delen. Het voornaamste verschil is het koelvermogen, dit wordt uitgedrukt in BTU. Het begint bij 5000 BTU, een bescheiden vermogen om een kleinere ruimte mee af te koelen. Hoewel je ook hiermee een huiskamer kunt verkoelen, gaat dit niet bijster snel. Dat is een ander verhaal met de uitvoering op basis van 12.000 BTU, die behoorlijk rap ruimtes tot wel 100 kubieke meters kan koelen. Dit is de som van lengte, breedte en hoogte. Alle huidige modellen hebben een A energie rating, waarmee ze behoorlijk energiezuinig zijn.