Eurom mobiele airco

Bij het oriënteren naar een mobiele airco zul je wellicht als eerste naar de merken kijken die je bekend voorkomen. DeLonghi, Whirlpool, Inventum en Tristar doen wel een belletje rinkelen, maar Eurom? Toch is dit een voorstaand merk, de Eurom mobiele airco modellen zijn zeer populair dankzij het brede assortiment én de uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding. Genoeg reden dus om eens wat nader kennis te maken met dit merk en de productlijn.

Eurom airconditioning

Er is meer mogelijk dan de lucht koelen, je kunt lucht ook verwarmen of de luchtvochtigheid verbeteren. Bij Eurom leveren ze alle oplossingen om de lucht in huis af te stemmen op de behoeften van de bewoners. Dit doen ze met producten als:

 • Split airconditioners
 • Mobiele airco’s
 • Ventilatoren
 • Aircoolers (zonder afvoer)
 • Luchtreinigers
 • Luchtbevochtigers
 • Luchtontvochtigers

Naast instellen met knopjes zijn er ook enkele modellen die voorzien zijn van wifi connectiviteit. Zo kun je de functies bedienen op afstand met een app, eventueel als onderdeel van een smart home systeem.

Eurom mobiele airco

Je leest deze pagina vooral voor informatie over de Eurom mobiele airco. Er is flink wat keuze in diverse prijsklassen met uitlopende toepassingen. Kijk dus eerst goed waar je naar op zoek bent:

 • Lucht koelen
 • Lucht verwarmen
 • Luchtvochtigheid reguleren
 • Volledige klimaatbeheersing

Er zijn een aantal specifieke kenmerken die uniek zijn voor een type of serie toestellen. Zo is er de Coolsilent die minder geluid maakt dan andere modellen. Dit kan een voordeel zijn op de slaapkamer. Ook zijn er meerdere modellen die je via een wifi verbinding op afstand kunt bedienen. Dit biedt meer mogelijkheden dan een eenvoudige timer, je kunt bijvoorbeeld de airco inschakelen voordat je naar die ruimte gaat. Omdat beschikbare oppervlakte vaak een overweging is om een specifiek type te kiezen moet je ook zeker letten op de omvang van het apparaat.

Afvoerbuis en opvangbak

De Eurom mobiele airco wordt geleverd met een afvoerbuis die je door het raam naar buiten kunt steken. Om een goede afsluiting mogelijk te maken biedt het merk een universeel scherm dat met klittenband te bevestigen is aan de meeste vensters. Wanneer het een model met klimaatbeheersing betreft zal er een opvangbak aanwezig zijn. Je zult deze bak regelmatig moeten legen. Minder vocht in de lucht geeft direct al een aangenaam koel gevoel. Wanneer de luchtvochtigheid te laag wordt kan dit nadelig zijn, maar dit zal doorgaans alleen tijdens koude wintermaanden voelbaar zijn.

Rebranded airco’s

Een OEM fabrikant is een bedrijf dat producten maakt in opdracht van andere bedrijven. Zo maakt DeLonghi huishoudelijke apparatuur voor Procter & Gamble met Braun als merknaam. En Unox produceert de ‘echte’ HEMA rookworst om maar enkele voorbeelden te noemen. Dit is ook het geval bij de Eurom mobiele airco. Coolblue heeft namelijk een ‘eigen’ lijn Fuave airconditioners in het assortiment opgenomen, die wel verdacht veel lijken op de bekende modellen van Eurom. De prijzen voor Fuave modellen liggen overigens niet altijd lager dan de originele versies, en specificaties kunnen iets afwijken. Het probleem bij dit soort rebranded producten is niet zozeer de hardware, als de garantie en ondersteuning. Want Coolblue neemt airco’s af, niet het personeel dat verstand heeft van deze producten. Er zit dus een extra schakel tussen het bedrijf en de klant, wat bij garantieafwikkeling mogelijk een nadeel kan zijn. Ook bij tweedehands verkoop zijn huismerken doorgaans minder in trek, toch iets om rekening mee te houden.