DeLonghi mobiele airco

De’Longhi is een Italiaanse fabrikant van huishoudelijke artikelen. Ze staan vooral bekend om hun koffiezetautomaten, daarnaast maken ze ook andere producten voor gebruik in huis. Daarbij mag de mobiele airco van DeLonghi zeker niet ontbreken, al jarenlang maken ze toestellen die zowel in prijs als kwaliteit zeer goed scoren. Op deze pagina zullen we dit merk en de airconditioning lijn wat nader bekijken.

Italiaans design

Ferrari maakt auto’s, Vespa maakt scooters, Versace maakt kleding en De’Longhi maakt espresso machines. Producten uit Italië zijn niet alleen kwalitatief erg goed, het oog voor design is onovertroffen. Het merk werd opgericht in 1902, daarmee kunnen we dus niet spreken van een eendagsvlieg. Het familiebedrijf begon met de productie van onderdelen voor industriële doeleinden. Sinds de jaren vijftig van de twintigste eeuw legde het bedrijf zich toe op de productie van mobiele airco’s en verwarmingstoestellen, later zouden er vele huishoudelijke artikelen bijkomen in het assortiment. De Pinguino serie mobiele airco’s van DeLonghi staat nog steeds hoog aangeschreven en heeft ook ver buiten Italië populariteit verworven. Naast de functionaliteit wordt er veel aandacht besteed aan het design. Zo won de Esclusivo lijn keukenapparatuur de Red Dot design award. Ze werden ook al tot de 50 meest invloedrijke designers ter wereld bekroond. Door de overname van Climaveneta in 2000 werd het assortiment van producten voor verwarming en verkoeling sterk uitgebreid. In 2006 kwam hier de RC Group bij, waarmee ze ook professionele koeling systemen leveren voor datacenters. Ondertussen leveren ze producten in 75 landen wereldwijd. Ook leuk om te weten; de kleine huishoudelijke artikelen van Braun worden tegenwoordig door De’Longhi geproduceerd in opdracht van Procter & Gamble.

Mobiele airco DeLonghi

Zoals we al eerder hebben vermeld is het met name de mobiele airco productlijn waar DeLonghi bekendheid mee heeft verworven. Momenteel biedt met name de Pinguino serie een complete serie producten voor de consument. De naam komt uiteraard van de bekende pinguïn, die ook in het logo terugkeert. Deze dieren leven op de Zuidpool, en hebben daarmee behoorlijk wat ervaring met verkoeling. Dit geldt natuurlijk ook voor de fabrikant, in Italië is dit merk zeer bekend dankzij de airconditioners voor thuisgebruik en natuurlijk ook vanwege de koffiezetapparaten. Met tientallen jaren ervaring hebben ze een sterke lijn mobiele airco’s ontwikkeld met een uitgekiend design en een superieure werking. Toch weten ze hun producten betaalbaar te houden voor de eindconsument.

Tot 50 procent stiller

Lekker koel slapen, of gewoon rustig in de huiskamer een boek lezen terwijl het buiten snikheet is, dat kan met een mobiele airco van DeLonghi. Ze hebben namelijk een speciale ventilator ontwikkeld die tot 50 procent minder volume produceert. Hierbij zal de snelheid van de ventilator wel verlaagd worden. Voor optimale koeling zou je vooraf even op de hoogste stand kunnen koelen, om later over te schakelen op de uiterst stille modus.

Comfort kun je voelen

De mobiele airco van DeLonghi is de enige met Real Feel technologie. Dit staat voor een unieke methode om de temperatuur te verlagen en daarnaast de luchtvochtigheid in de ruimte te reguleren. Hiervoor is een matrix ontwikkeld waarbij de invloed van temperatuur en luchtvochtigheid met elkaar in verband worden gebracht. Het middelpunt van deze grafiek vormt een zone waarbij optimaal comfort verzekerd wordt. Vaak wordt gedacht dat een airconditioning systeem alleen de ruimte verkoelt. Dit is niet het geval, de controle van luchtvochtigheid speelt ook een aanzienlijke rol bij het verkrijgen van optimaal comfort in huis.

Koelen met lucht en water

Wanneer je snel en energiezuinig wilt koelen dan zijn de lucht / water koelers van De’Longhi ideaal. Met een A+ rating werken ze zeer efficiënt, daarnaast weten ze ook nog eens snel de ruimte te koelen. Ook zijn er modellen die koelen op basis van alleen lucht. Deze types zijn leverbaar als A en A+ toestellen, het energieverbruik ligt lager dan bij de lucht / water koelers. Zo kun je kiezen voor het model dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Een airco die gezien mag worden!

Je haalt geen airconditioner in huis voor het design alleen, het is wel een voordeel als het toestel er netjes uitziet. De Pinguino serie van De’Longhi is wat dat betreft een product dat gezien mag worden. Afhankelijk van het model is er de keuze voor wit of zwart, op basis van vermogen en type koeling zal de omvang en het gewicht afwijken. De luxere modellen zijn naast een fraai ontwerp voorzien van een timer functie, een LED bedieningspaneel en de optie om de luchtvochtigheid te reguleren. De overstap naar een ander type gas zorgt voor een aanzienlijk lagere belasting op het milieu, zo kun je duurzaam en milieuvriendelijk iedere ruimte van het huis koelen. Met handgrepen en draaiende wieltjes is verplaatsen van de airco’s heel eenvoudig.

Het is duidelijk te zien waarom de mobiele airco van DeLonghi al tientallen jaren tot de meeste populaire airconditioners behoren.