Prijs mobiele airco

Zodra je de prijs van een mobiele airco opzoekt zult je ontdekken dat er enorm veel prijsverschil bestaat. Onder de 300 euro kun je al slagen, tot ruim 900 euro en alles wat daartussen zit. Je begrijpt vast wel dat er verschillen zijn per model, maar waar worden deze prijzen eigenlijk op gebaseerd? Dat leggen we op deze pagina in het kort uit.

Wat bepaalt het prijskaartje?

  • Vermogen: Hoe groter de ruimte is die je wilt koelen, hoe hoger de prijs van de mobiele airco zal zijn. Het koelvermogen wordt uitgedrukt in British Thermal Units (BTU), daarnaast zal het maximale volume worden aangegeven. Schat niet te bescheiden in, met een lagere BTU waarde kun je een grotere ruimte niet optimaal koelen.
  • Volume: Een draagbaar apparaat met veel vermogen, dat maakt geluid. Helemaal stil zal het toestel nooit worden, toch zijn er apparaten die wel degelijk behoorlijk stil zijn. Voor dit comfort zul je wel een stuk dieper in de buidel moeten tasten.
  • Verbruik: Een spotgoedkope mobiele airco klinkt aantrekkelijk, tot je de energierekening onder ogen krijgt. A of A+ is toch echt wel een vereiste, anders lopen de koude rillingen over je rug door de factuur van de energiemaatschappij.
  • Features: Een knop aan of uit zit er standaard op, voor de rest zijn er enorm veel opties. Van een opvangbak voor condenswater tot aan verwarming of een draadloze internetverbinding. Meer is niet altijd beter, bedenk goed welke functies je echt zult gaan gebruiken.

Is de prijs van een mobiele airco belangrijk?

Een mobiele airco die doet wat jij wilt is geld goed besteed. Neem geen genoegen met een model dat nét niet voldoet aan jouw eisen, dan is goedkoop echt duurkoop.