Whirlpool mobiele airco

Het merk Whirlpool is in Nederland aan het einde van de jaren tachtig bekend geworden dankzij de samenwerking met Philips. Wat niet iedereen weet is dat het Amerikaanse merk twee jaar later de gehele witgoed tak van Philips zou overnemen. Het merk heeft in ruim een eeuw aan een imago gewerkt van betrouwbare kwaliteit, op basis van premium producten die toch betaalbaar zijn. De Whirlpool mobiele airco zet deze traditie voort, en levert naast kwaliteit ook zeker innovatie. Er zijn diverse types airconditioning verkrijgbaar die gebaseerd zijn op hetzelfde model, met afwijkende prestaties op het gebied van koeling, verwarming en klimaatbeheersing.

Over Whirlpool

De Whirlpool Corporation bestaat al sinds 1911, en werd opgericht in Amerika. Het bedrijf uit Michigan is tevens eigenaar van bekende merken zoals Bauknecht, Indesit en KitchenAid. Tussen 1989 en 1991 zou het bedrijf in Europa samenwerken met Philips, daarna hebben ze de gehele witgoed tak van Philips overgenomen. Door de overname van Polar in 2002 en Maytag in 2006 is het bedrijf alleen maar gegroeid in omvang. Tegenwoordig zijn ze goed voor een omzet van ruim 2 miljard dollar per jaar, en zijn er bijna 100.000 werknemers actief.

Productassortiment

Er is geen kamer in huis waar geen plaats is voor een Whirlpool apparaat, met producten als:

 • Oven
 • Magnetron
 • Kookplaat
 • Fornuis
 • Afzuigkap
 • Wasmachine
 • Droger
 • Vaatwasser
 • Koelkast

En natuurlijk ook Whirlpool mobiele airco’s. De prijzen variëren van middenklasse tot aan het hogere segment, ze leveren weinig producten in de budget klasse.

Whirlpool mobiele airco

Er zijn een aantal opties die uitgaan van een vrijwel identiek design Whirlpool mobiele airco. De voornaamste verschillen bevinden zich op het gebied van koelvermogen en het maximaal te koelen oppervlak.

 • Het koelvermogen is het aantal graden dat het apparaat in een uur tijd kan afkoelen. Dit wordt uitgedrukt in BTU.
 • Het maximale oppervlak bepaalt hoeveel vierkante / kubieke meters er gekoeld kan worden.

Bij een mobiele airconditioner zul je wellicht het toestel in meerdere ruimtes gebruiken, houd dan rekening met de oppervlakte / inhoud van de grootste ruimte.

Meer dan een airconditioner

Innovatieve functionaliteit hoort bij dit merk, zo hebben ze ook in hun Whirlpool mobiele airco enkele interessante features verwerkt. Bijvoorbeeld een ‘zesde zintuig’ wat ervoor zorgt dat de ingebouwde sensor de temperatuur en ventilatiesnelheid automatisch kan aanpassen. Niet alleen wordt zo de juiste temperatuur gerealiseerd, er wordt ook energie mee bespaard. Daarnaast hebben ze een afstandsbediening ontwikkeld met een speciale ‘Around U’ functionaliteit. Er is een sensor verwerkt in de afstandsbediening, die in een straal van zeven meter de temperatuur kan bepalen en deze doorstuurt naar de Whirlpool mobiele airco. Zo ben je altijd verzekerd van de juiste temperatuur in huis. Met de verschillende standen kun je kiezen voor heel snel de ruimte afkoelen, of een zeer stille stand waardoor ook lichte slapers ‘s nachts de airconditioning kunnen inschakelen.

Verwarming is ook een optie

Het is niet bij iedereen bekend dat er tevens mobiele airco’s leverbaar zijn die naast verkoeling ook verwarming bieden. Dit is het geval bij de Whirlpool mobiele airco, die ook een stand heeft om te verwarmen. Dit kan op locaties waar geen centrale verwarming aanwezig is erg praktisch zijn.