Honeywell mobiele airco

Het Amerikaanse merk Honeywell is vooral bekend door de thermostaten die ze produceren. Dit is typisch een geval van “schoenmaker blijf bij je leest”, want de oprichter van dit bedrijf is tevens de uitvinder van de thermostaat. Toch hebben ze hun productassortiment in ruim een eeuw flink uitgebreid, de Honeywell mobiele airco is daar een goed voorbeeld van. Ook hierbij speelt klimaatbeheersing weer een belangrijk rol. Je mag van een bedrijf dat al sinds de negentiende eeuw bestaat wel wat verwachten, kunnen ze deze belofte ook inlossen?

Over Honeywell

Het merk Honeywell werd in 1886 opgericht door Albert Butz. Hij is de uitvinder van de thermostaat, en heeft hier een patent op. Na enkele overnames zou de uiteindelijke merknaam in 1905 geïntroduceerd worden. Naast airconditioners ontwikkelen ze ook andere producten waarbij een focus ligt op klimaatbeheersing. Er worden zowel producten voor consumenten als voor de industrie geproduceerd.

Honeywell mobiele airco

In tegenstelling tot andere merken is er niet één behuizing ontworpen met afwijkende specificaties. Ieder model heeft een unieke vormgeving die naadloos aansluit op de functie die ze vervullen. Let op; niet iedere Honeywell mobiele airco die je in de winkels kunt vinden is daadwerkelijk een airconditioning unit. Ze leveren namelijk ook aircoolers, dit zijn goedkopere systemen die wel koude lucht blazen maar warme lucht niet afvoeren. Wij adviseren daarom voor een echte airconditioner te kiezen die wel in staat is optimaal te koelen. Wat prijs betreft ligt het merk in de middenklasse, het brede assortiment biedt voldoende opties voor vrijwel iedere toepassing die je kunt bedenken.

Klimaatbeheersing

Naast airco’s kun je ook thermostaten, luchtbevochtigers en zelfs deurbellen kopen van dit merk. Een aantal van deze apparaten zijn te gebruiken binnen een smart home. De meeste Honeywell mobiele airco’s zijn momenteel nog niet voorzien van smart home functionaliteit, er zijn wel diverse instelmogelijkheden waaronder een ‘intelligente’ slimme stand.